Tražimo utvrđivanje odgovornosti predstavnika Županije u upravljačkim tijelima Piškornice

Aktualno, Press 29. studenoga 2017

U Koprivnici, 29.11.2017.

 

MEDIJI

 

PRIOPĆENJE: Nadopuna dnevnog reda sjednice Županijske skupštine

 

Zbog zaštite javnog interesa, izraženog zanimanja javnosti Koprivničko-križevačke županije, ali i ostalih županija na sjeveru naše zemlje pa i puno šire, te prvenstveno zbog brige za zdravlje ljudi naše Podravine i Prigorja, Klub SDP-a i HL-a donio je odluku da u skladu sa svim svojim dosadašnjim stavovima oko Piškornice zatraži nadopunu dnevnog reda sjednice Županijske skupštine: utvrđivanje odgovornosti predstavnika Županije u upravljačkim tijelima Piškornice d.o.o. i tvrtke kćeri.

 

Na tematskoj sjednici koju smo inicirali puno pitanja je, kao i obično do sada, ostalo neodgovoreno. U međuvremenu se raščistio dio magle i tajnovitosti oko tvrtke financirane javnim novcem koji uplaćuju svi građani ove županije, pa samim time imaju pravo znati pravo stanje na samom odlagalištu. Prvorazredni interes svih naših građana je kvalitetno gospodarenje otpadom. To ne smije biti tema koja se dogovara za kojekakvim stolovima kumova i prijatelja. Mladen Jozinović očito je žrtvovan radi viših ciljeva pojedinaca i njihovih biznis partnera, koji su mu omogućili takvo ponašanje. Nadopunom dnevnog reda očekujemo kako će valjane odgovore dobiti cjelokupna javnost i to od onih koji su najodgovorniji za stanje u kojem se našla ova tvrtka. Nedvojbenu odgovornost snosi Marijan Štimac, kao predsjednik Nadzornog odbora Piškornice koji mora jasno i glasno odgovoriti što je znao, što je šutke pokrivao, a što nije smio znati niti pitati. Isto tako očekujemo odgovore od dvojca koji je doživio kopernikanske obrate u svojim stavovima oko Piškornice jer očito da kad se radi o statusu i naknadama da obraz dva Željka – jednog Pintara, a drugog Lackovića – ima cijenu koja se pokazala na način da Željko Lacković očito više ne smije pričati protiv Piškornice, dok je Željko Pintar kao Koprivničanac pokazao da mu nije bitno što je prije pričao o Piškornici, niti mu je bitna budućnost Podravine i Prigorja, već mu je jedino bitna fotelja i naknada koju je dobio u čudnim uvjetima i pregovorima.

 

Najviše odgovora očekujemo od najodgovornijeg – župana, koordinatora, prijatelja i kuma – koji nije brinuo o stupnju zagađenosti okoliša, kojeg nije zanimalo koliko otpada dolazi i hoće li Koprivnički Ivanec postati Koprivnički Jakuševac. Pokazao je da ili ne smije ništa znati ili doista ništa ne zna. S obzirom na to da župan Koren stalno poziva na moralnost, očekujemo da napokon stane pred građane naše županije i odgovori na sva pitanja na koja je do sada odbijao odgovoriti. U raspravi o odgovornosti župana Korena nastojat ćemo mu pomoći u razumijevanju njegove funkcije i uloge – župana Koprivničko-križevačke županije. Vjerujemo da ćemo podršku kod ove točke dobiti i od strane klubova koje predvode Željko Pintar i Željko Lacković, ali i kluba HDZ-a s obzirom na to da se radi o strateškom projektu Vlade Andreja Plenkovića. Barem je tako Darko Koren tvrdio.

 

Molimo predsjednika Županijske skupštine da na istu pozove i novu upravu Piškornice. Uvjereni smo da samo dobrom suradnjom svih dionika, uključujući i Upravu Piškornice, možemo pokrenuti ovaj projekt u pravom smjeru. Jer, kako smo već prethodno tvrdili – predugo je bio vođen krivo i u interesu uskog kruga pojedinaca što se sada i počelo pokazivati.

 

 

Predsjedništvo ŽO SDP KCKŽŽ