Sabolić: “Ima li župan Koren većinu u Županijskoj skupštini?!”

Aktualno, Press 17. svibnja 2018
Koprivničko-križevačka županija

Županijska skupština

Klub članova Županijske skupštine SDP-a i HL-a

   

 

Mjesto i datum: Koprivnica, 17. svibnja 2018. godine

 

-Mediji-

 

Predmet:  Reakcija na događanja sa Županijske skupštine

Kao predsjednik Kluba članova Županijske skupštine SDP-a i HL-a, volio bih skrenuti pažnju javnosti i medija na ona prava pitanja koja su nažalost ostala neodgovorena nakon jučerašnje sjednice Županijske skupštine. Svjesno uvođenje pitanja kvoruma u temu, od strane župana Korena i predsjednika Skupštine Pintara, nažalost je samo izbjegavanje rasprave koja mora ići na korist naših građana.

Važno je istaknuti kako su prije svega kvorum srušili pripadnici vladajuće većine HDZ-a u Županijskoj skupštini i to predstavnici stranke Željka Lackovića. Upravo iz tog razloga, postavlja se pitanje ima li župan Koren više većinu u Županijskoj skupštini?!

Na žalost svih naših građana, naših Podravaca i Prigoraca, jučer se ponovno nije razgovaralo o životnim problemima naših ljudi već smo imali prilike slušati skandalozne izjave župana Korena koji kao predsjednik skupštine Piškornice više ne zna ništa o tome projektu. Poruka poslana s govornice iznimno je jasna – „Ja više ništa ne znam, a smeće će ostati vama“.

Sama atmosfera na Županijskoj skupštini došla je na nikad niže grane čemu smo i jučer svjedočili velikim brojem dobacivanja, uvreda, prijetnji i laži proizašlih iz bahatosti župana Darka Korena i vijećnika i saborskog zastupnika Damira Felaka, a čije je učestalo dobacivanje iz klupa sponzorirano od strane političkog prebjega Željka Pintara, predsjednika Županijske skupštine.

Iz ove cijele situacije, možemo zaključiti da imamo župana na odlasku. Voljeli bismo da se o toj temi očituju HDZ-a i stranka Željka Lackovića, naravno nakon što se Željko Lacković završi svoju trenutnu misiju spašavanja premijera Plenkovića, HDZ-a te grupe „Borg Agrokor“. U Koprivničko-križevačkoj županiji na djelu je „Borg Piškornica“, pa tako vjerujemo da će Lackovićevi savjeti i iskustvo koje je skupio braneći Matinu Dalić dobro doći županu Korenu. No, na žalost Župana, obično svi oni koje brani i savjetuje Željko Lacković ili daju ostavku ili budu smijenjeni (Ramljak, Dalić).

Nadamo se da će nastavak Županijske skupštine koji je planiran idući tjedan proći konstruktivno, naravno ako Župan uspije skupiti kvorum.

 

 

 

 

Predsjednik Kluba članova Županijske skupštine SDP-a, HL-a:

Ivan Sabolić