Potpisan koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na izbore

Aktualno, Najave, Press 2. travnja 2017

Koprivnica, 02.04.2017.

PRIOPĆENJE
„Bit ćemo upravo onoliko veliki
koliko ćemo cijeniti maloga čovjeka“

U nedjelju, 02. travnja 2017. godine na središnjem gradskom trgu u Koprivnici potpisan je koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore za Koprivničko-križevačku županiju između Županijskih organizacija SDP-a, HSS-a, HNS-a, HSU-a i Hrvatskih laburista – stranke rada.

Političke stranke potpisnice ovog Sporazuma podržavaju SDP-ovog kandidata Slavka Tucakovića kao zajedničkog kandidata za župana Koprivničko-križevačke županije, Karolinu Vidović HSS-ovu kandidatkinju za zajedničku kandidatkinju za zamjenicu župana Koprivničko-križevačke županije te Mariju Vukobratović SDP-ovu kandidatkinju za zamjenicu župana Koprivničko-križevačke županije. Kada zajednička lista osvoji većinu u Županijskoj skupštini kandidat ili kandidatkinja HSS-a bit će kandidat koalicije za predsjednika Županijske skupštine.
Nositelj liste za Županijsku skupštinu Koprivničko-križevačke županije, koalicije stranaka SDP, HSS, HNS, HSU i HL, bit će Slavko Tucaković. Na zajedničkoj listi stranke koalicije bit će zastupljene sa sljedećim brojem kandidata i kandidatkinja: SDP četrnaest, HSS petnaest, HNS pet, HSU četiri i HL tri kandidata.

U obraćanju okupljenima, kandidat koalicije za župana Koprivničko-križevačke županije istaknuo je: „Cilj nam je dotaknuti se svih aktualnih problema u županiji, stvari koje su dobro napravljene treba zadržati te nastaviti dobre projekte. No, svakako prijeko potrebno je pokrenuti nove projekte i uključiti što veći broj ljudi u te projekte, što veći broj općina i načelnika općina aktivno uključiti u županijske projekte – jer, kada postanete župan za vas više ne smiju postojati stranački obojeni načelnici, postoje svi načelnici jer oni su načelnici svih građana naših općina i gradova. Moramo raditi za ljude, biti na strani maloga čovjeka, a to je ono što znam raditi i što radim cijeli svoj život. Bit ćemo upravo onoliko veliki koliko ćemo cijeniti maloga čovjeka – ako nam je mali čovjek velik bit ćemo i mi veliki.“

Ovom prilikom predstavljene su i kandidatkinje za zamjenice župana Koprivničko križevačke županije, gđa. Marija Vukobratović i gđa. Karolina Vidović koje su nakon kratkog izlaganja o problematici poljoprivrede i obrazovanja zaključile: „Tim koji vam se danas predstavlja može puno toga promijeniti u suradnji s građanima. Sigurna sam u to jer imamo znanje, imamo iskustvo, a svakako imamo volju i energiju za promjene.“