U Koprivnici održana javna tribina na temu stambenog zbrinjavanja mladih

Aktualno 26. lipnja 2022

U subotu, 25.6.2022. godine, Forum mladih SDP-a Koprivnica u suradnji s Forumom mladih SDP Hrvatske u Inkubatoru kreativnih industrija je organizirao javnu tribinu na temu stambenih politika za mlade. Panelisti su bili saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, član predsjedništva SDP-a i gradonačelnik Kastva Matej Mostarac, potpredsjednica Mladih europskih socijalista (YES) Lara Kvesić i gradska vijećnica i predsjednica Foruma mladih SDP Rijeke Ivana Prica. Raspravu je moderirao najmlađi vijećnik u Gradskom vijeću grada Koprivnice i predsjednik Foruma mladih SDP Koprivnica Timon Fabijanec.

Tribinu je otvorio predsjednik Foruma mladih SDP Hrvatske Lovro Lukavečki koji je istaknuo kako su Koprivnicu ciljano odabrali za održavanje ovakve tribine.

– Koprivnica je primjer kako socijaldemokrati mogu i znaju na lokalnoj razini pristupiti rješavanju problematike stanovanja mladih. Upravo zato smo danas ovdje, da pokažemo kao SDP-ovci da razumijemo razmjere ovog problema i da radimo na rješenjima, ali i da imamo primjere dobre prakse kako to rade SDP-ovci u Koprivnici – istaknuo je Lovro.

U sklopu panela tema je obrađena kroz niz konstruktivnih i korisnih prijedloga te iznošenje primjera dobre prakse. Članovi Formu mladih raspravu su iskoristili kao podlogu za buduće djelovanje  vezano uz navedenu temu.

Saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić izrazio je zadovoljstvo aktivnošću Foruma mladih SDP-a i rekao da mu je drago da upravo Forum otvara ovakve teme koje muče mlade.

Gradski vijećnik Timon Fabijanec rekao je kako mu je drago da je Koprivnica prepoznata od strane nacionalne razine SDP-a i Foruma kao pozitivan primjer rješavanja stambenog pitanja mladih.

– Pitanje stanovanja mladih postaje doista goruća tema i vrijeme je da se pronađu adekvatna rješenja na nacionalnoj razini. Koprivnica na čelu s gradonačelnikom Jakšićem ima odlične primjere i rezultate, a na državi je samo da pruži snažniju podršku i ponudi jedinicama lokalne samouprave bolju suradnju na dobrobit svih mladih – kazao je Timon.

Izvor: Forum mladih SDP-a Koprivnica

Izvor: Forum mladih SDP-a Koprivnica

Izvor: Forum mladih SDP-a Koprivnica

Izvor: Forum mladih SDP-a Koprivnica