Jakšić: “Ovim rezultatom dokazali smo da smo danas sasvim sigurno najjača organizacija SDP-a u Hrvatskoj”

Aktualno, Press 26. studenoga 2018

Na danas održanoj konferenciji za medije, predsjednici gradskih organizacija koalicijskih stranaka SDP-HSS-Glas-Laburisti-HSU-HSLS osvrnuli su se na rezultate jučerašnjih izbora za Vijeća mjesnih odbora u Gradu Koprivnici.

Analizom izlaznosti, uočen je trend konstantnog smanjivanja izlaska birača na izbore ovog tipa, pa se tako iz izbora u izbore za Vijeća mjesnih odbora u ukupnom zbroju, na birališta odazove petstotinjak građana manje.

Predsjednik gradske organizacije SDP-a Koprivnica , Tomislav Golubić, ovu je priliku iskoristio da zahvali svim biračima te čestita na rezultatima svim kandidatima.  Izrazio je i svoja očekivanja od novoizabranih članova: „Vjerujem da će novoizabrana vijeća mjesnih odbora biti na usluzi građanima, slušati njihove prijedloge te da će temeljem tih prijedloga u komunikaciji s gradskom upravom dati kvalitetne prijedloge pri stvaranju proračuna.“, rekao je Golubić.

Lijeva koalicija osvojila je 58 mandata i pobjednik je ovih izbora, zaključeno je na konferenciji za medije. „Veseli me da su se pojavile političke opcije koje za sebe kažu da su nezavisne.  Ukupni postotak glasova koalicije na razini cijele Koprivnice jednak je rezultatu koji smo ostvarili na lokalnim izborima. Stoga možemo biti zadovoljni jer održavamo kontinuitet.“, dodao je Tomislav Golubić.

Konferenciji su, osim predsjednika koalicijskih stranaka, prisustvovali i Mišel Jakšić, Melita Samoborec i Ivan Pal. „Ova pobjeda daje nam dodatni vjetar u leđa da nastavimo sa svim projektima kojima planiramo nastaviti razvoj naše Koprivnice. Radi se o velikim projektima za Koprivnicu i od velikog značaja za naše građane poput izgradnje OŠ Podolice, izgradnje dvorane pri OŠ Đuro Ester, uređenje Zrinskog trga, itd.“ rekao je Mišel Jakšić i osvrnuo se na nacionalnu razinu– „Ovim rezultatom dokazali smo da smo danas sasvim sigurno najjača organizacija SDP-a u Hrvatskoj. Kad pričamo o trendovima  nezavisnih lista, s obzirom na nacionalne trendove, možemo reći da su nezavisni u Koprivnici izgubili. Kod nas nije kao u nekim krajevima gdje je za pobjedu dovoljno reći da si nezavisni – već naši građani znaju prepoznati kvalitetu našeg rada.“