Sramotno je da se župan Koren nije ogradio od Keleminca i veličanja nacionalizma

Aktualno, Najave, Press 3. ožujka 2017

Potaknuti uhićenjem Dražena Keleminca, predsjednika Autohtone Hrvatske stranke reagiramo sljedećim

 

PRIOPĆENJEM

 

SDP Koprivničko-križevačke županije ovim putem izražava žaljenje te osuđuje nacionalističke istupe Dražena Keleminca, predsjednika A-HSP- a. Naime, 25. veljače Keleminec je zajedno sa svojim pristašama organizirao skupa A-HSP- a  na kojem su okupljeni među ostalim izvikivali zabranjeni ustaški pozdrav. Sve to rezultiralo je samim uhićenjem Keleminca. Ono što nas još više brine je činjenica što ove istupe Keleminca i njegovih pristaša nije osudio Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije. Ovakvo ignoriranje veličanja nacionalizma i vraćanja u crnu prošlost od strane Darka Korena smatramo nedopustivim i sramotnim, a ponajprije zato što su upravo članovi te stranke stranački partneri koji i formalno čine većinu u Županijskoj skupštini Koprivničko-križevačke županije.

Koprivničko-križevački župan nijednom se nije ogradio od spomenute stranke i njihove ideologije te niti jednom riječju do sada nije osudio ponašanje svojih koalicijskih partnera, a kamoli razmislio u raskidanju koalicije. Razloge zna samo on. Dodatno zabrinjava što je 14. veljače na osnivačkoj sjednici Mreže nezavisnih lista na kojoj je za predsjednika izabran Darko Koren, sadašnji župan, sudjelovao i Dražen Keleminec, predsjednik AHSP-a.

Ovim putem pozivamo Župana da jasno odgovori na pitanja kakav je njegov stav spram aktivnosti A-HSP-a te zbog čega se niti jednom svojom radnjom nije ogradio ni osudio nacizma koji A-HSP uporno veliča. Ovakvim stavom i vraćanjem u prošlost ne mogu s kreirati pozitivne politike na korist žitelja naše županije.

Iskreno se nadamo da Župan nije zaboravio da je Hrvatska država zasnovana na temeljima antifašizma, a ne na temeljima ideologija koje zastupaju predstavnici A-HSP- a.

 

Županijska organizacija SDP-a

Koprivničko-križevačke županije