Golubić: Jedini smo predložili liste na područjima svih mjesnih odbora

Aktualno, Press 21. studenoga 2018

Danas je u prostorijama SDP-a Grada Koprivnice održana konferencija za medije i predstavljanje programa i lista za izbore za vijeća mjesnih odbora Grada Koprivnice. Konferenciji su prisustvovali predsjednici gradskih organizacija koalicijskih stranaka – Tomislav Golubić (SDP), Nenad Martinaga (HSS), Goran Perišić (Glas), Darko Tetec (Laburisti), Željko Šemper (HSU) i Darko Markić (HSLS).

Na samoj press konferenciji istaknuto je da su ovo izbori na kojima građani biraju i određuju smjer i brzinu razvoja svoje ulice, kvarta ili naselja. Kroz sastanke s nositeljima lista i članovim s područja svih mjesnih odbora grada Koprivnice, Koalicija stranaka SDP-HSS-Glas-Laburisti-HSU-HSLS izradila je individualizirani program za svaki mjesni odbor  koji jamči ravnomjeran razvoj grada.

 

«Vjerujem da ćemo na izborima ove nedjelje ostvariti novu pobjedu. Prva pobjeda je već ostvarena, a ogleda se u činjenici da smo jedina koalicija koja je svoje liste predložila na područjima svih mjesnih odbora Grada Koprivnice. Kandidati na našim listama svojim će znanjem i zalaganjem opravdati povjerenje građana i vjerujem da će to birači prepoznati», rekao je Tomislav Golubić, predsjednik SDP-a Grada Koprivnice.

 

Predsjednik gradske organizacije HSS-a grada Koprivnice, Nenad Martinaga, naglasio da se prednost programa ove koalicije ogleda u tome što nudi jasnu i cjelovitu viziju razvoja prigradskih naselja.

 

«Preko projekta aglomeracije komunalnom infrastrukturom pokrit ćemo sve građevinske zone na području cijelog grada Koprivnice i tako dokazati brigu ovo koalicije prema svim građanima ovog grada», naglasio je Martinaga.

 

Predsjednik koprivničke podružnice GLAS-a, Goran Perišić, iskoristio je ovu priliku da pozove sve građane da u nedjelju 25. studenog izađu na izbore i svoj glas daju koaliciji SDP-HSS-Glas-Laburisti-HSU-HSLS.

 

«Kvaliteta rada mjesnih odbora ovisi jedino o kvaliteti rada i zalaganja ljudi koji čine vijeća mjesnih odbora. Naša koalicija jamči da je na svoje liste predložila najbolje i najmotiviranije kandidate kako bi sama vijeća mjesnih odbora u novom mandatu mogla funkcionirati besprijekorno. Upravo zbog ove činjenice smatram da smo u velikoj prednosti pred ostalim listama, koje su zbog nemogućnosti predlaganja najboljih kandidata, u većini slučajeva liste sastavili nagovaranjem susjeda, članova obitelji…», naglasio je predsjednik Laburista Koprivnice.

 

Predsjednik HSU-a grada Koprivnice osvrnuo se na izgradnju škole na Podolicama i izrazio razočaranje državom zbog premalo interesa za rješavanjem ovo izuzetno bitne investicije. «Ako neće biti pomoći države, našom zajedničkom snagom poduzeti ćemo sve da građani zapadno od pruge dobiju novu školu», rekao je Šemper.

 

Predsjednik gradskog HSLS-a, Darko Markić, istaknuo je zadovoljstvo ulaskom u koaliciju i rekao: «Širit ćemo jednu liberalnu ideju unutar ove koalicije i siguran sam da će nas to odvesti i ka nekim novim projektima koje možda nitko ne očekuje».

 

Za kraj, iz koalicije SDP-HSS-Glas-Laburisti-HSU-HSLS su poručili: «Da bismo zadržali trendove visokog rasta i razvoja i zajedno ovom gradu sačuvali osmjeh u duhu slobode, sigurnosti, solidarnosti, socijalne osjetljivosti, pozivamo vas da izađete na izbore i da zajedno nastavimo razvoj našeg grada.»