Priopćenje predsjednika županijskog SDP-a Tomislava Golubića

Aktualno 14. lipnja 2022

Tomislav Golubić, predsjednik županijske organizacije SDP-a Koprivničko-križevačke županije priopćenjem je reagirao na novo imenovanje člana Nadzornog odbora Podravke. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Podravka – perjanica hrvatskog, podravskog i koprivničkog gospodarstva, tvrtka koju su izgradile generacije Koprivničanki i Koprivičanaca, poslovni sustav koji je izgradio Koprivnicu, ponovo je žrtva politike HDZ-a i njihovog nezasitnog, grabežljivog odnosa prema našoj Podravki i Podravini u cjelini. Taj su svoj nezasitni i antipodravski duh sada digli na novu razinu koristeći se svojim već poznatim formulama kadroviranja po liniji podobnosti, stranačke poslušnosti i vjernosti stranci. Stručnost je ostala nepoznanica, po tko zna koji put.

Nadzorni odbor bi u svakoj normalnoj zemlji, u svakoj privatnoj kompaniji trebao biti izvan i iznad politike, tijelo koje nadzire rad Uprave, ali i u pojedinim poslovnim procesima savjetuje Upravu. A možete li zamisliti da Luka Burilović, s diplomom neke večernje škole s nepoznate banjalučke adrese, daje poslovne savjete, nadzire i usmjerava rad poslovnog rukovodstva tvrtke s međunarodom reoputacijom i poslovanjem?! Luka Burilović i takvi velikani poslovne prakse su dobri HDZ-u koji samo potvrđuje svoju pravu narav i pokazuje lice bez imalo skrivanja: njih nije briga o poslovanju, o razvoju naše Podravke, o širenju poslovanja, a time i potencijala cijele naše Podravine, već isključivo ih zanima uhljebljivanje svojih lojalnih i podobnih kadrova. To su danas potvrdili imenovanjem Luke Burilovića, Krunoslava Vitelja i Damira Felaka u Nadzorni odbor Podravke. O poslovnim i strukovnim kompetencijama novoimenovanih članova Nadzornog odbora Podravke puno se pisalo i puno se zna…I nije to samo nekakva diploma iz Banja Luke već i nazovi poslovni uspjesi novoimenovanih članova Nadzornog odbora o kojima bi svaki Koprivničanac imao dosta toga za reći.

Ovo novo imenovanje članova Nadzornog odbora pokazuje još jednu zanimljivu „sitnicu“ koja je sada napokon postala jasna i Željku Lackoviću: prodaja lojalnosti HDZ-ovoj većini u Saboru, za mjesto u Nadzornom odboru Podravke, kratkog je vijeka i da dugoročno samo donosi političku štetu od koje ćeš dugo osjećati loše posljedice.”