Položeni vijenci i zapaljene svijeće u povodu Dana antifašističke borbe

Aktualno 22. lipnja 2022

U povodu obilježavanja Dana antifašističke borbe, u utorak 21. lipnja položeni su vijenci i zapaljene svijeće na Spomen području Danica, Gradskom groblju kod središnjeg križa i kod grobnice palih boraca, na Židovskom i Pravoslavnom groblju te na groblju u Jagnjedovcu. Zapaljena je i svijeća kod spomen obilježja Mihovilu Pavleku Miškini u prostoru Kampusa povodom 80. obljetnice od njegovog pogubljenja.

Vijence i svijeće polagale su zajednička delegacija Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, delegacija Udruge antifašista i  antifašističkih boraca grada Koprivnice, Židovske općine Koprivnica te Vijeća srpske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije.

U delegacijama su bili i članovi Gradskog vijeća i Županijske skupštine iz redova SDP-a i to Tomislav Golubić i Timon Fabijanec te saborski zastupnik i gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Antifašizam je jedan od bitnih temelja moderne i demokratske Hrvatske. Mir, sloboda, ravnopravnost, tolerancija, ljudska prava zahtijevaju stalnu brigu. Zato je važno da svakodnevno promičemo i živimo upravo te vrijednosti – poručio je saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Čestitku u povodu Dana antifašističke borbe uputio je i predsjednik županijske organizacije SDP-a Koprivničko-križevačke županije Tomislav Golubić.

– Živimo u vremenima kada poruka koju ovaj važan datum nosi važnija nego ikad prije. Sloboda i jednakost temeljne su vrijednosti za koje se trebamo zalagati, to su vrijednosti koje trebamo ugraditi u sve naše politike, vizije, htjenja… Zato nam čestitam Dan antifašističke borbe, jer to je dan kada je jače nego ikad prije krenula borba za bolje sutra, borba za sve nas – poručio je Tomislav Golubić.

Obilježavanju su prisustvovali i ostali članovi SDP-a, a ujedno i članovi Udruge antifašista i antifašističkih boraca grada Koprivnice Anica Desnica, Stjepan Henezi i Biserka Sitar.

Izvor fotografije: koprivnica.hr