Koalicija: Koprivnica je jedan od najljepših gradova ove zemlje, učinimo je zajedno još ljepšom!

Aktualno, Press 11. travnja 2017

U utorak, 11. travnja 2017. godine SDP Koprivnica zajedno sa svojim partnerima potpisao je sporazum o izbornoj suradnji na predstojećim lokalnim izborima. Gradske organizacije SDP-a, HSS-a, HNS-a, HSU-a i Hrvatskih laburista nastupit će kao koalicija, što podrazumijeva njihov zajednički Izborni program i kandidata za gradonačelnika sa zamjenicama. Za predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave stranke izlaze sa zajedničkom listom.

Političke stranke potpisnice ovog Sporazuma podržavaju SDP-ovog kandidata Mišela Jakšića kao zajedničkog kandidata za gradonačelnika Grada Koprivnice, Kseniju Ostriž nezavisnu kandidatkinju kao zajedničku kandidatkinju za zamjenicu gradonačelnika Grada Koprivnice te Melitu Samoborec HNS-ovu kandidatkinju za zamjenicu gradonačelnika Grada Koprivnice. Kada zajednička lista osvoji većinu u Gradskom vijeću, kandidat HSS-a, Ivan Pal, biti će kandidat koalicije za predsjednika Gradskog vijeća.

Nositelj liste za Gradsko vijeće Grada Koprivnice koalicije stranaka SDP, HSS, HNS, HSU, HL bit će Mišel Jakšić, SDP. Na zajedničkoj listi stranke koalicije biti će zastupljene sa sljedećim brojem kandidata i kandidatkinja: SDP četrnaest, HSS četiri, HNS jedan, HSU jedan i HL jedan.

U obraćanju okupljenima, kandidat za predsjednika gradskog vijeća grada Koprivnice, Ivan Pal, istaknuo je:

„Mi smo ovoj koaliciji prišli zbog toga što smo jasno definirali ciljeve i metode kojima ćemo te ciljeve ostvariti. Hvala koalicijskim partnerima na efikasnosti, brzini, korektnosti i otvorenosti jer tako ćemo obnašati i vlast.“

Ovom prilikom predstavljene su i kandidatkinje za zamjenice gradonačelnika grada Koprivnice, gđa. Ksenija Ostriž i gđa. Melita Samoborec.

„Ponosna sam što grad Koprivnicu već godinama možemo zvati gradom znanja. Ponosni smo što naši vrtići i naše škole imaju puno više standarde od drugih, većih gradova. Ponosna sam što smo i u prethodnom mandatu postali sveučilišni grad što nam daje dodanu vrijednost na obrazovnoj karti Hrvatske. Ovaj tim će za svoju Koprivnicu raditi sa srcem, kao što smo i do sada radili. Idemo u pobjedu jer smo mi pobjednički tim.“ – istaknula je Melita Samoborec.

Ksenija Ostriž, nezavisna kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika obratila se okupljenima:

„Željela bih zahvaliti svima koji su mi odlučili ukazati ovu čast i odgovornost da vas predstavljam u lokalnoj vlasti te da zajedno pokušamo riješiti sve probleme koje muče svakog Koprivničanca na zajedničku korist, zajedničko dobro.“

Prije samog čina potpisivanja koalicijskog sporazuma okupljenima se obratio Mišel Jakšić, koalicijski kandidat za gradonačelnika Koprivnice.

“Zahvaljujem se Kseniji, Meliti i Ivanu što su prihvatili biti dio našeg tima koji će voditi gradsku upravu u slijedeće četiri godine. Danas je Koprivnica definitivno generator rasta i razvoja ne samo naše županije nego i cijele sjeverozapadne regije. Iza nas je sedamnaest godina velikih projekata gdje smo apsolutno izmjenili komunalnu vizuru našeg grada, pokrenuli projekte koje možda do 2001. nismo ni mislili da ih je moguće ostvariti u gradu veličine Koprivnice, a u proteklim smo godinama uspjeli postati u osmi sveučilišni grad u RH. To su uspjesi kontinuiteta, to su uspjesi nekad i pozitivne ludosti, ali prije svega hrabrosti i vjere u građane ovoga grada, vjere u Koprivnicu, vjere u Podravinu – to je nešto što smo dugovali onima koji su stvarali Koprivnicu kakvu imamo danas. Danas otvaramo jedan novi ciklus u kojem sam uvjeren da možemo nastaviti ovaj kotač koji smo pokrenuli u protekle dvije godine velikih ulaganja u komunalnu infrastrukturu i da u slijedećih četiri godine možemo pokriti apsolutno cijelu Koprivnicu sa komunalnom infrastrukturom.”

U svom obraćanju Jakšić je istaknuo da je cilj koji koalicija stavlja pred sebe nastaviti trend besplatnih bilježnica, subvencioniranja udžbenika, stipendija za sve studente, da svako dijete ima mjesto u vrtiću. Istaknuo je kako je prioritet da koprivničanci imaju nakvalitetniji predškolski odgoj, najkvalitetnije osnovnoškolsko obrazovanja, da potičemo srednjoškolska zanimanja koja će generirati benefite našem gospodarstvu te da razvijamo Koprivnicu kao sveučilišni grad i zaključio:

“Našim građanima dugujemo jedno novo zajedništvo – zajedništvo svih stranaka i svih koalicija koje idu na ove izbore u gradu Koprivnici. Zajedništvo kojim ćemo se boriti za izgradnju obrtničke škole, škole na Podolicama, zajedništvo kojim ćemo se boriti za stavljanje Piškornice pod kontrolu, za izgradnju pedijatrije, da interes naših krajeva nikad ne bude doveden u pitanje. Koprivnica to zaslužuje, Koprivnica je jedan od najljepših gradova ove zemlje, učinimo je zajedno još ljepšom!”